Dana 18.08.2012. godine, posle pauze od dve godine, održan je tradicionalni Dunavski maraton u Apatinu. U trci je učestvovalo 43 plivača (30 muškaraca i 13 žena). Takmičenje je održano u zalivu kod restorana Plava Ruža oko staze dužine 1 km. Plivalo se 4 kruga. Najuspešniji plivač je bio Bence Balzam.

Veoma uspešni su se pokazali i veterani od kojih su se trojica izdigla po svojim performansama: Goran Zelic, Igor Gašpar i Haziz Gaši. Ova tri masters takmičara su pokazali svoje kvalitete koji su daljinu od 4 km savladali za oko sat vremena, pobedivši ne samo veterane iz mlađe kategorije kao što su Gordan Bilbija, Branko Tepšić (već standardni takmičari maratonskih trka), nego i mnoge mlađe takmičare iz absolutne kategorije. Masters plivanje inače postaje sve popularnije i u našoj zemlji, a kvalitetni plivači kao što su Goran, Igor i Haziz svakako, svojim prisustvom, doprinose kvalitetu takmičenja u ovoj kategoriji.

Sledeće nedelje je poslednji plivački maraton dužine od 8 km u Novom Bečeju, sa kojim se sezona maratona u Srbiji završava.