Vesti dana

Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta

Browsing Posts in Srbija


Predsednik beogradskog GO DSS-a Uroš Janković uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo prevare.


“Srbija je u Rigi potpisala ugovore o finansiranju više projekata u vrednosti od 734 miliona evra”, izjavila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Rigi, na samitu “Kina plus 16 zemalja istočne i centralne Evrope”.

Zahvaljujući redovnoj kargo liniji na relaciji Niš-Istanbul-Niš, godišnje će biti prevezeno 4.000 tona robe, najavio je u Nišu Mustafa Jaz regionalni direktor za Evropu turske kompanije „Turkiš kargo“.


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola.


Deonicu autoputa Ljig-Preljina, dugu preko 40km, otvorio je svečano u ponedeljak premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Kompanija „MHT Produkt“ iz SAD otvoriće u Slobodnoj zoni Priboj pogon za proizvodnju klima i rashladnih uređaja.

Zid  kuće u kojoj je, dok je službovao u Kragujevcu, kao podstanar živeo Đura Jakšić, srušio se pod teretom vremena i nezainteresovanosti države da ovaj objekat u Ulici Karađorđeva 36, proglasi spomenikom kulture ili da ga na bilo koji drugi način zaštiti.


Iz beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” saopšteno je da je avion koji je saobraćao na liniji Beč – Priština, u nedelju uveče oko 22 sata neplanirano sleteo na beogradski aerodrom zbog “vibracija” na motoru. Kosovski mediji preneli su da putnicima sa kosovskim pasošima nije bilo dozvoljeno da izađu na aerodrom i da su bili prinuđeni da ostanu u avionu.

Sanja Arsenijević (31) iz Kragujevca, majka  petoro dece, i pored toga što nema nikakvih prihoda, nije mogla da dobije dečiji dodatak.

Izvršitelji su danas popisali deo imovine privatizovane Radio-televizije Kragujevac (RTK) povodom tužbi 22 radnika u tom mediju na ime neisplaćenih zarada, rečeno je agenciji Beta u sindikatu "Nezavisnost".